Hatt // Hat #2

Min andra nålbundna hatt som jag mer eller mindre improviserade från början till slut. Därav den lite annorlunda designen, som får mig att tänka på alltifrån en svamp i kockmösseform till traditionella mössor burna av samer. Bilderna är från maj, 2012, men jag gjorde förmodligen klart den under 2011.

Jag är rätt säker på att jag började uppifrån, med en maaaaassa ökningar, för att sen minska väldigt mycket, därav den vida toppen och sen mer raka sidorna.

Det är förmodligen mitt egna mysteriestygn jag använt och en bennål gjord av Harlan, samt grått Alpaca sport-garn från Naturgarn AB.

Bildalbum på flickr (med några fler bilder) finns här.

nbhat02-P1610500nbhat02-P1610525
nbhat02-DSC00180nbhat02-DSC00171

My second needlebound hat that I more or less improvised from the beginning to end. Hence the slightly different design, that makes me think of anything from a mushroom in chef hat form to traditional Sami headwear. The images are from May, 2012, but I probably finished it during 2011.

It is probably my own mystery stitch that I’ve used and a bone needle made by Harlan, as well as grey Alpaca sport yarn from Naturgarn AB.

Image album on flickr (with a few more images) can be found here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *